2151 Fót, Móricz Zsigmond út 33.
Inspirációk
Otthonodhoz adunk ötleteket

A fürdőszoba ahol reggel felkészülünk a nap kihívásaira, majd este előkészítjük pihenésünk, feltöltődésünket. Mindenki a maga nyugalmát és harmóniáját keresi ebben a helyiségben, ami kinek-kinek mást jelent.

 Szerencsére napjaink kínálata minden igényt ki tud szolgálni, csak tudnunk kell mit keresünk. Ha nem is szó szerint, hogy mely burkolatot, de színt, mintát, struktúrát. Ezeknek tudatában már célirányosan lehet nézelődni a burkolatok között, és határozottabb körvonalak közé kerülhet a szaniterek és csaptelepek formavilága, színe is.

Fürdőszobai Inspirációk / NORCOLOR Pinterest

 

A kis alapterületű fürdőszoba berendezése sokszor komoly fejtörést okoz. Nézzük mire érdemes figyelni a tervezéskor!

Megnyugtató, hogy azért kis fürdőszobában is van élet. Sőt, egy kis kreativitással meglepően komfortossá tehetjük. Azonban van néhány részlet amiről le kell mondanunk. Csak azt tároljuk a fürdőszobában, amire tényleg szükségünk van. Mivel kicsi alapterület, ezért felfelé kell terjeszkednünk. Polcokkal, kevésbé mély tárolószekrényekkel tudjuk növelni a tárolókapacitást. Ha nincs ablakunk gondoskodjunk elegendő világításról, mert nagyon lehangoló tud lenni egy alulvilágított fürdőszoba.

Az alapvilágítást rejtett led fénnyel is kiegészíthetjük. Ha fürdőkádunk van, akkor ezt kombináljuk zuhanyzóval. A zuhanyfüggöny népszerű és olcsóbb megoldás, de ha a hátunkhoz ér, vagy rá is tapad az nem kellemes érzés. Érdemesebb inkább kádparavánnal védekezni a kifröccsenő vízzel szemben. Burkolatok terén a kombinációk visszafogottabb alkalmazását javasoljuk, a világos összhatás a szerencsésebb irány. A tükör egy olyan elem, ami mélységet tud a térnek adni, így abból válasszunk nagyobb méretűt. Kis lakás esetében sokszor a vécé is a fürdőszoba része. Sokat dob a megjelenésen egy szép formájú csésze egy minőségi ülőkével, ami könnyen tisztán tartható.

(Forrás: lakberinfo.hu)

A konyha, otthonaink lelke. Fontos hely, ahol a család összegyűlik, ahol a háziasszonyok kreatívan alkotnak, ezért praktikus, kényelmes, esztétikus, inspiráló, sokszor nyitott, hogy a család társaságát se kelljen nélkülözni az itt folytatott tevékenységek közben.

Mára a konyha falon használt burkolatok köre igen változatos. Függően attól, hogy a helyiségnek milyen karaktert szánunk használhatunk bútor vagy munkalapot, üveglapot, melyet meg lehet festeni, vagy mögé tapétázni, illetve számos hangulat visszatükrözhető hidegburkolatokkal is. Rengeteg méret, felület, mintázat elérhető, melyek szemet gyönyörködtető végeredménnyel, és kellemes hangulattal, inspirációval lengik be ezt a csodás alkotó közeget.  

Konyhai inspirációk / NORCOLOR Pinterest

 

A szaniterek, melyek funkciójuk betöltése mellett akár egyszerűségükben puszta letisztultságukkal is dekorálhatnak egy jól megtervezett, átgondolt fürdőszobát. Egy-egy különleges darab pedig egyenesen origója lehet a pihenés szentélyének.

 

Szeretett boltunk, mint második otthonunk, folymatos fejlődésben van, mindig alakul, sosincs kész. Színtere a  változásnak, kreativitásnak, mindannyiunk nagy örömére.

Várjuk Önöket sok szeretettel személyesen is!

A csempebolt csapata 🙂

Lakberendezési stílusok

Címszavakban összeszedni viszonylag könnyű a különböző irányzatok jellemzőit, de egy-egy tér stílusát meghatározni már sokkal nehezebb, mert nagyon kevés a vegytisztán egyetlen stílus jegyeit magán hordozó helyiség. Ízlés kérdése, tehát szubjektív, de legtöbb esetben egy-egy részlet, amely nem kapcsolódik szorosan az adott irányzatba még több fantáziát és életet lehel az atmoszférába, sőt meghatározhatja a fókuszt ami által csak még teljesebb képet kapunk.

Loft

Jellemzi a nagy belmagasság, összenyitott nagy, több funkciójú terek, a nyers anyagok használata. A szélezetlen fa, csupasz tégla, és burkolatlan beton felületek. Falon kívül futó elektromos és légtechnikai vezetékek, egyfajta rendezett , igényes eldolgozatlanság. A burkolt felületek egyszerűek, de funkcionálisak. A bútorok általában dekoratívak, de kényelmesek.

Loft / NORCOLOR Pinterest

Mediterrán

Hazánkban is igen népszerű, a déli országokra jellemző, világos, tágas, kényelmes, otthonos enteriőrök jellemzik. Színhasználata változatos. Az Olasz és Spanyol vonalra jellemzőbbek a meleg, még a Görög és Provance-i változatra a hideg színek használata. Mindre jellemzőek a rusztikus felületek, a strapabíró tömör fa és kovácsoltvas bútorok és dekorációk.

Mediterrán / NORCOLOR Pinterest

Minimál

Karakteres, steril stílus. Legfőbb jellemzője, hogy a lehető legkevesebb eszköz és anyaghasználattal, igyekszik nem komplikált, de látványos eredményre. A formák letisztultak, egyszerűek, a színek jellemzően fekete, fehér, a szürke különböző árnyalatai, és egyéb pasztell árnyalatok. Anyagok tekintetében harmonikusan vegyíthetőek a természetes és szintetikus anyagok.  A bútorok többnyire vonalasak, szögletesek, külön dekoráció nem jellemzi.

Minimál / NORCOLOR Pinterest

 

Modern

Hasonlít a minimalista lakberendezési stílushoz, de otthonosabb, barátságosabb. Megengedi a meleg és helyenként az élénk színek használatát. Teret enged a dekorációnak, többféle anyag használatának, mintás burkolatoknak, tapétának. A bútorok és lámpatestek sem annyira vonalasak, megengedettek a letisztult íves formák

Modern / NORCOLOR Pinterest

 

Klasszikus

Jellemzik a monumentális, szimmetrikus, magas, teremszerű szobák. Antik bútorok, fennkölt, kimért elegancia. Sugározza kimért felsőbbrendűségét. Színvilágára általában meleg színek használata jellemző, faragott antik bútorok, perzsa szőnyegek. Burkolatai általában nemes anyagok, például mahagóni parketta, vagy valódi márvány kőburkolat.

Klasszikus / NORCOLOR Pinterest

0
    Ajánlati lista