2151 Fót, Móricz Zsigmond út 33.
Praktikustanácsok
Mennyi burkolatot érdemes vásárolni?

Mennyi burkolatot érdemes vásárolni?

Átlagosan 10-15%-kal több burkolólapot érdemes vásárolni. Érdemes az alábbi tényezőket figyelembe venni:

  • milyen burkolási technikát választunk (hálóban vagy diagonálban kerül felburkolásra a lap)
  • még az első osztályú lapok között is lehet selejt (másodosztályú lapok esetében érdemes nagyobb ráhagyással számolni)
  • néhány lapot vágni, fúrni kell, lehetnek felületi szabálytalanságok (görbe falfelület, beugrók, sarkok)
  • érdemes néhány lapot félretenni a munkálatok befejeztével az esetleges (későbbi) javításokhoz, ez azért nagyon fontos, mert esetleg egy későbbi utánrendeléskor már nem biztos, hogy kapunk ugyanolyan tónusú lapot, hiszen azok gyártási szériánként változhatnak, de az is előfordulhat, hogy akkorra az adott burkolólapot kivonják a forgalomból (Gondoljunk arra, hogy pár dobozt eltárolni olcsóbb, mint esetleg újraburkolni az adott helyiséget!)

Van-e okom félni a nagyobb méretű (25×75, 60×60, stb.) burkolatoktól, ha csak kisebb méretű fürdőszobával, konyhával rendelkezem?

Bátran lehet alkalmazni a nagyobb méretű lapokat kisebb terű helyiségekben is, a nagyobb lapok ugyanis nagyobb homogén felületeket képeznek,  ráadásul a fektetett lapok horizontálisan nyújtják is az adott falszakaszokat.

A méreten túl fontos a megfelelő színválasztás is, mely ugyanúgy nagy szerepet játszik a térérzet növelésében illetve csökkentésében.

 Kevés lett a rendelt mennyiség, előfordulhat-e, hogy más árnyalatú az utánrendelt burkolat?

A kerámiagyártás sajátosságaiból adódik, hogy a csempék, padlólapok eltérő gyártási időpontban más-más színárnyalatúak lehetnek. Pótrendelésnél a meglévő doboz oldalán jelölt színárnyalati kóddal ellátott burkolatot kell kérni (ezért fontos, hogy burkolás előtt vagy tartsuk meg a dobozt vagy pontosan írjuk fel a kódokat). Fontos megjegyezni, hogy minél több idő telik el a az eredeti és a pótrendelés között, annál kevesebb az esély arra, hogy biztosítani tudják a megfelelő színű burkolatot.

0
    Ajánlati lista